Stenger Ap og Sp døra for SV i fylkesregjeringen?

Ap og Sp trenger et parti med minimum ett mandat for å ha flertall i det nye regiontinget.

DANNER REGIONREGJERING: Toppkandidat Bjørn Inge Moe og Geir Ove Bakken kan begge være aktuelle for en regionregjering for Troms og Finnmark. Nå tyder mye på at Ap sammen med Senterpartiet blir å styre Finnmark og Troms, og at de kan komme til å velge KrF og ikke SV for å få flertall.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

I det politiske miljøet i Troms og Finnmark går spekulasjonene høyt om hvor Ap og Sp vil søke for å finne flertall. De fleste vi har snakket med ser for seg at Sp og Ap danner flertall sammen. Problemet er at de behøver ett mandat til for å sikre flertallet. Toppkandidat for Ap, Bjørn Inge Moe, sier til Altaposten at ingenting er hugget i stein i forhold til en framtidig fylkesregjering med Senterpartiet og Ap.