Nedgang i antall syke hunder

ILLUSTRASJONSFOTO: Når hunder luftes, bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien.   Foto: Jon Eeg, NTB scanpix

nyheter

Mattilsynet opplyser tirsdag at de har mottatt melding om én ny hund som har lignende symptomer på sykdom. Denne gang fra Østfold. Det har også kommet færre meldinger om hunder med mer moderate symptomer.

– Det er viktig å huske på at disse symptomene ikke er uvanlige hos hunder. Så vidt vi har oversikt over så langt, er det ikke noen unormal forekomst av symptomene andre steder enn i Oslo-området, skriver Mattilsynet på sine hjemmesider.

Veterinærinstituttet har påvist bakterien Providencia alcalifaciens i til sammen åtte hunder – syv obduserte og en levende.

I tillegg til obduksjon av hunder, mottar Veterinærinstituttet prøver fra veterinærklinikker og går aktivt ut for å innhente informasjon om sykdomstilfeller.

– Det er et omfattende arbeid å systematisere data om de syke hundene og å finne eventuelle fellestrekk eller forbindelser mellom tilfellene, opplyser Veterinærinstituttet.

Mattilsynet sier at de fortsatt oppretteholder sitt råd til hundeeiere om å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde hunder i bånd slik at man har kontroll på dem. Hunder som viser sykdomstegn bør som vanlig tas med til veterinær så raskt som mulig.