– Jeg var på jobb, så jeg ble kanskje litt irritert da de ringte

En ATV til en verdi av 93.000 kroner fikk ny eier i går, og Alta Røde Kors Hjelpekorps er et par steg nærmere ny beredskapsbil.

TOMMEL OPP: Alle parter var fornøyde da ATV-en til en verdi av 93.000 kroner ble utlevert. Runar Kenneth Hansen tok i mot premien på vegne av sin svigermor. Vegard Stene og Dan-Roger Karlsen møtte fra Alta Røde Kors Hjelpekorps, og bakerst står Sven Ole Heitmann, selger ved Finnmark Motorsenter.  Foto: Bjørn Martin Lyng

nyheter

Hjelpekorpset har de siste to månedene solgt lodd til inntekt for en ny beredskapsbil. Hovedpremien var en Polaris Sportsman 570 EPS ATV og den heldige vinneren ble Gurine Tronstad.

– Jeg var på jobb, så jeg reagerte kanskje vel litt irritert først. Jeg tenkte «Søren heller, ringer de for å selge lodd nå?» for det skal jeg ikke ha. Når de sa hva det var trodde jeg ikke helt på det, men det var kjempeartig, sier Gurine på telefonen.


– Det er helt fantastisk

Før året er omme håper Alta Røde Kors Hjelpekorps å ha på plass en ny beredskapsbil.

 

God sak

Det var svigersønnen Runar Kenneth Hansen som møtte opp på Finnmark Motorsenter for å ta i mot premien. ATV-en vant hun på ett av de tre loddene hun hadde kjøpt, og synes pengene går til en veldig god sak.

– Jeg har selv barnebarn som er med i Røde Kors og som jobber i helsesektoren, sier hun.

BEREDSKAPSBIL: Pengene fra loddsalget går til en ny beredskapsbil for hjelpekorpset, men Alta Røde Kors mangler enda rundt 130.000 kroner. En til bil vil kutte responstiden med 10-15 minutter.  Foto: Alta Røde Kors Hjelpekorps

Vegard Stene, administrativ leder i hjelpekorpset, forteller at de satser på å få bilen på plass i år, men at de fortsatt mangler rundt 130.000 kroner.

– Vi blir å gå rundt til bedrifter i løpet av høsten for å skaffe de siste midlene, sier Stene.

Budsjettet på bilen, inkludert utstyr, er 590.000,-.

Stilte opp

ATV-en som ble loddet ut var levert av Finnmark Motorsenter, der selger Sven Ole Heitmann tok i mot vinneren.

– Vi har et bredt samarbeid med hjelpekorpset, både på ATV- og snøskutersiden, så det var helt naturlig for oss å stille opp med en god pris på en slik firehjuling, sier Heitmann.

Alta Røde Kors Hjelpekorps deler per i dag beredskapsbil med resten av Røde kors og ønsker å ha en egen bil dedikert til hjelpekorpset.

– Det vil gjøre alle våre redningsaksjoner vesentlig mer effektive, noe som er spesielt viktig i tidskritiske oppdrag. Bilen skal hele tiden stå klar, pakket med utstyr, slik at vi kan rykke ut med en gang noe skulle skje. Den vil kutte responstiden med 10-15 minutter, sier Dan-Roger Karlsen.