Oppdatert:

Her er de på vei hjem til Alta

De fem unge altaværingene blir fraktet hjem sammen, eskortert av politiet.

KORTESJE: Fem begravelsesbiler med de fem ungdommene er nå på vei mot Alta.  Foto: Ronald Johansen , iTromsø

nyheter

Mandag opplyste politiet at de omkomne etter helikopterulykken var hentet ned fra ulykkesstedet og fraktet til Tromsø for obduksjon og identifisering. Altaposten har fått opplyst at de omkomne nå er identifisert.

Dermed kunne også arbeidet starte med å få fraktet hjem de fem passasjerene Kine Johnsen (20), Robin Karlsen (20), Benedikte Hyld Mella (22), Kevin Berg (20) og Markus Vonheim (19).

Altaposten er på forhånd blitt gjort kjent med at de fem unge altaværingene skulle kjøres i felles kortesje med politieskorte fra Tromsø til Alta. Det har etter hva Altaposten forstår vært et sterkt ønske om å gi de omkomne en verdig reise hjem.

Torsdag i 13-tiden startet kortesjen fra Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) med kurs hjem mot Alta.

Inviterer de unge

Torsdag formiddag ble Altaposten kontaktet av Rolf Vonheim, pappa til Markus (19). Han ønsker å oppfordre venner og bekjente av Markus til å respektfullt følge kortesjen på siste strekning inn mot Alta.

– Sånn som jeg er blitt kjent med våre ungdommer den siste tiden, så er de veldig opptatte av det som har hendt. De sørger og har brukt Kvenvikmoen som et sted for å møtes i sorgen. Jeg tenker å informere de nærmeste til Markus om at det er ønskelig at de kjører etter kortesjen fra Kvenvik og inn til Alta, og håper Altaposten kan bidra til at også andre ungdommer får vite om dette ønsket, sier Rolf.

Han legger til at han ikke har avklart sitt ønske med andre pårørende.

I og med at kortesjen startet fra Tromsø rundt klokka ett vil det ta tid før de er framme i Alta.

– Jeg håper det blir oppdateringer underveis, slik at vi vet når kortesjen nærmer seg Alta. Jeg oppfordrer videre ungdom som kan det om å komme til helsesenteret, som er destinasjonen for kortesjen, sier han.

Det desidert tøffeste

Daglig leder Roy Tore Strøm i Alta begravelsesbyrå forteller at oppdraget med å frakte hjem byens fem ungdommer et ekstra vanskelig oppdrag, ikke minst følelsesmessig:

– Jeg har jobbet i 20 år med begravelser. Dette er det desidert tøffeste oppdraget vi har hatt og mine ansatte er som alle andre svært preget av det som har skjedd, sier Strøm, som likevel er opptatt av at det hele går profesjonelt for seg.

– Vi har tre begravelser, så det er i seg selv en utfordrende jobb, i tillegg til at det er tøft mentalt. Jeg synes det er fint at de fem unge nå kan komme sammen hjem til Alta i dag, sier Strøm. De øvrige to begravelsene er det Holmgrens begravelsesbyrå som håndterer.

Strøm kjenner svært mange i Alta og sier at situasjonen er forferdelig tøff emosjonelt.

– Jeg kjenner det er vanskelig å snakke om dette med folk, uten å bli berørt, sier Strøm.

  • Litt før 15.30 passerte kortesjen Birtavarre, ifølge en leser på facebook. Altaposten vil oppdatere saken fortløpende, med hensyn til når kortesjen er ventet å nærme seg Alta.
  • Kortesjen vil etter alt å dømme komme inn ca klokken 19.00 til Alta.

FELLES KORTESJE: Kine Johnsen (20), Robin Karlsen (20), Benedikte Hyld Mella (22), Kevin Berg (20) og Markus Vonheim (19) er på vei mot Alta i felles kortesje, eskortert av politiet.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø