De mistet livet i helikopterulykken

Politiet friga mandag kveld bilder av de omkomne, i samråd med de pårørende.

Benedikte Hyld Mella (oppe til venstre, Markus Vonheim, Robin Karlsen, Kevin Berg (nede til venstre) og Kine Johnsen.  Foto: Privat / Politiet

nyheter

Finnmark politidistrikt valgte mandag kveld, i samråd med de pårørende etter Altas fem unge som mistet livet i helikopterulykken, å frigi også bilder av de fem. Bildene er å finne i bildegalleriet over.

Navnene til de fem vennene og venninnene er tidligere frigitt.

Altaposten ba mandag politiet avklare bildebruk med de pårørende, som familiene selv ønsket at media skal bruke.

De omkomne som var passasjerer ombord på ulykkeshelikopteret er Markus Vonheim (19), Kevin Berg (20), Kine Johnsen (20), Robin Karlsen (20) og Benedikte Hyld Mella (22). Politiet har ikke frigitt navnet til piloten, en 27 år gammel mann fra Sverige.

Alta-samfunnet har vært i sjokk og sorg etter hendelsen. Flere minnestunder har vært satt opp i blant annet Nordlyskatedralen, på Kvenvikmoen og i flere av Alta-skolene, fra barneskoler og opp til universitetet. Idretts- og kulturlivet har markert hendelsen med stillhet.

MINNESTED: En lang rekke lys, blomster, hilsner og bilder av de avdøde er lagt ned ved et minnested som er satt opp på Kvenvikmoen.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

På kvenvikmoen har det i løpet av helga og mandagen blitt etablert et minnested, der lys er tent og en lang rekke blomster, bilder og gjenstander til minne om de omkomne lagt ned.

Da Altaposten var ved minnestedet mandag ettermiddag var det en tung, men fin stemning over hele området. Det var en jevn strøm med ungdommer som kom og gikk. Alle tilbrakte de tid ved minnestedet sammen med sine venner, både de som er i live og de som ikke er det mer.