– Den vanskeligste saken jeg har hatt

Den tragiske helikopterulykken setter sitt preg også på politiet.
nyheter

– Det er vanskelig å ikke bli berørt når et helt samfunn er rammet. Dette er den mest alvorlige ulykken jeg har vært med på noen gang. Saken preger politiet også, som resten av samfunnet, sier lensmann Øyvind Lorentzen.

For den lokale lensmannen er dette en svært vanskelig sak, ja, den alvorligste saken han noen gang har hatt.

PRESSEKONFERANSE: Et stort presseoppbud var møtt frem for å formidle det lensmann Øyvind Lorentzen kunne fortelle mandag ettermiddag.   Foto: Kita Eilertsen

Mandag kveld var det pressekonferanse der den lokale lensmannen skulle berette for et stort pressekorps hva man har kommet frem til så langt. Så tidlig i etterforskningen, var det ikke så mange svar å komme med.

Saken preger hele samfunnet, også politiet som etterforsker bredt taktisk og teknisk.

– Mange er berørt, og også i politiet er mange venner og bekjente av familiene til de som er rammet. Det er umulig å ikke bli berørt. Men det er også godt å legge ned stort fokus og kvalitet i det arbeidet vi gjør, sier Lorentzen.