Alle seks omkom, fem var i tidlig 20-årene og fra Alta

Livet til passasjeren som ble sendt til UNN sto ikke til å redde. Også den siste som var savnet er bekreftet omkommet.

ALLE OMKOM: De seks personene som var i helikopteret er bekreftet omkommet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Finnmark politidistrikt bekrefter at passasjeren som ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø døde som følge av skadene. Rundt kl. 20.40 lørdag ble også den siste personen som var savnet funnet omkommet i helikopteret. Det betyr at alle de seks som var ombord mistet livet i ulykken, skriver politiet i en pressemelding.

Så sent som lørdag kveld i 21-tiden var status at fire personer var omkommet, en person var sendt til UNN i Tromsø med kritiske skader mens en siste person som hadde vært savnet var redegjort for.

Under er pressemeldingen gjengitt i sin helhet, signert operasjonsleder Gunnar Øvergaard:

"Søndag morgen starter Statens havarikommisjon for sivil luftfart og politiets kriminalteknikere undersøkelser på stedet der ulykken skjedde. Området er svært ulendt og vanskelig tilgjengelig. Politiet får helikopterbistand av Forsvaret for å transportere mannskaper og utstyr til stedet der det havarerte helikopteret ligger.


– Det finnes ikke ord for hva jeg føler nå

Ordfører Monica Nielsen ber altasamfunnet slå ring om de som er berørt.

 

Det forulykkede helikopteret brant kraftig etter ulykken, og det må forventes at det vil ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne. Politiet har bedt om bistand fra ID-gruppa til Kripos i dette arbeidet. De vil begynne arbeidet i løpet av søndag.

Politiet kan ikke ennå gå ut med navn på de omkomne, men det skal være fem unge personer i tidlig 20-årene fra Alta som skal ha vært passasjerer i helikopteret. I tillegg til de fem fra Alta var en svensk statsborger pilot, og politiet har varslet svenske myndigheter.


Politi og havarikommisjon starter undersøkelser i Alta

Etterforskere fra politiet og havarikommisjonen vil søndag morgen starte sine undersøkelser etter helikopterstyrten i Alta lørdag ettermiddag.

 

Politiets etterforsker ulykken for å finne ut hva som skjedde da helikopteret styrtet. I tillegg til tekniske undersøkelser gjennomføres det avhør og annen taktisk etterforskning. Politiet avhører vitner og ansatte i helikopterselskapet. Ut fra forholdene er det klart at det vil ta tid å avklare hendelsesforløpet og det er for tidlig å antyde noe om hvorfor helikopteret styrtet.

Nødetatene fikk melding om ulykken kl 1705 lørdag ettermiddag. Alt tilgjengelig personell og materiell ble satt inn i redningsaksjonen, som ble ledet av Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Sivilforsvaret og frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder deltok i søk etter de savnede. Politiet satte politimesterens krisestab for å støtte innsatsen på stedet.

Et redningshelikopter og to sivile helikopter sørget for at redningsmannskaper og utstyr kom raskt til ulykkesstedet. Helikopter var helt avgjørende at man i løpet av timene fram til det ble mørkt rundt kl 21 klarte å lokalisere alle dem som omkom i ulykken."