Fire personer bekreftet omkommet

Fire av de seks personene ombord i helikopteret døde i styrten. Én er skadd og fløyet til UNN. Den siste er ikke gjort rede for ennå.

JOBBER PÅ SPRENG: Redningsmannskaper har blitt flydd inn til ulykkesstedet fra trafikkstasjonen i Kvenvik.  Foto: Freddy Ludvik Larsen

nyheter

Det er Hovedredningssentralen Nord-Norge som bekrefter at minst fire av de seks personene som var involvert i ulykken er omkommet.


Helikopter med seks ombord styrtet i Alta

Tragisk ulykke fant sted i Kvenvik lørdag ettermiddag.


– Klokken 18.30 er status at fire personer er bekreftet omkommet, en person er skadd og blir fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke er gjort rede for enda.

Den skadde behandles i Tromsø.

– Tilstanden til denne mannen er kritisk og ustabil, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen ved UNN til Aftenposten.

Klokken 18.50 meldte Helitrans at de er i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeide, og bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen. Mediapresset er stort, og de ber om forståelse for at de har svært redusert kapasitet til å håndtere media nå.

BLE HENTET UT: De fire personene som er bekreftet omkommet i helikopterstyrten ble hentet ned og fraktet bort i ambulanser. Den skadde ble fløyet rett til UNN i Tromsø, mens det fortsatt gjøres søk etter den siste personen som var ombord.  Foto: Freddy Ludvik Larsen

Klokken 18.49 tok Sea King-helikopteret av fra skadestedet for å transportere den skadde til UNN i Tromsø.

– Klokken 19.10 er det ingen ny informasjon om den ene passasjeren som ikke er gjort rede for. Det organiseres nå et søk med hunder og mannskaper i havariområdet, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.En time senere kom en ny oppdatering fra Hovedredningssentralen:

– Klokken 20.10 foregår fortsatt søket etter den siste personen. Det er ikke gjort noen form for funn, og det vurderes fortløpende hvordan og hvor lenge dette søket skal fortsette.

Etter det Altaposten kjenner til er også mannskaper fra Sivilforsvaret kalt inn.