– Det finnes ikke ord for hva jeg føler nå

Ordfører Monica Nielsen ber altasamfunnet slå ring om de som er berørt.

TRIST DAG: Ordfører Monica Nielsen (t.h) og prost Anne Skoglund er sterkt preget av det som har skjedd og er opptatt av å ivareta de berørte.   Foto: Astrid Krogh/Alta kommune

nyheter

Nielsen leder kriseteamet sammen med administrasjonen og forteller om en veldig tung stund.

– Dette er en ufattelig trist dag for altasamfunnet. Det finnes ikke ord for hva jeg føler nå, sier Nielsen til Altaposten.

Klokken 21 ble sendt ut en pressemelding fra ordføreren.

– Altasamfunnet er rammet av en alvorlig ulykke. Mine tanker går til familie og venner som har mistet noen de er glade i, sier Nielsen i meldingen.

Teamets fokus er å være der for de berørte etter tragedien.

– I denne situasjonen må vi vise hva som bor i altasamfunnet og dele den varmen vi har overfor berørte. Mange trennger noen å snakke med. Dette er samtidig en ulykke som vil prege lokalsamfunnet i lang tid, men i dag har vi hovedfokus på de som er rammet, sier Nielsen til Altaposten.

ÅPEN KATEDRAL: Dørene er åpne og det er tent et lys i Nordlyskatedralen lørdag kveld.  Foto: Freddy Ludvik Larsen

Alta kommune har satt ned kriseledelse som koordinerer kommunens ressurser.

– Det er kriseteam på Kvenvikmoen og det er opprettet pårørendesenter på Alta helsesenter med leger og sykepleiere. Samt en pårørendetelefon. Nordlyskatedralen er åpen for de som trenger noen å snakke med, det samme gjelder Ungdommens hus, opplyses det.

– Da denne ulykken er i forbindelse med Høstsprell, har vi også satt opp busser som kjører til Kvenvik og tar med seg de som har behov for det tilbake til Alta sentrum.