Altaposten analyser SV: – Er pisket til lojalitet i sykehussaken

Hvor er kampviljen i SV blitt av?

FRA TIGER TIL PUS: Tommy Berg har kjempet for nebb og klør for sykehus i Alta, men denne analysen hevder at Berg er blitt temmet av nestleder i SV, Kirsti Bergstø.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

SV framsto som et særdeles friskt parti i sykehussaken i valg etter valg. Tommy Berg var en av de mest markante politikerne i ordskiftet i Alta, og en av dem stod øverst på barrikadene for å kjempe fram akuttilbud og fødeavdeling. Den lokale partidronningen Anita Håkegård Pedersen fulgte opp lokalpartiets linje med en uforsonlig holdning til Finnmark SV, som ikke bare har sagt nei til å utrede helsestrukturen i Finnmark, men også har sagt nei til å få en en offentlig sårbarhets- og risikoanalyse av akuttilbudet (ROS).