En laks, to sinna menn og en forskremt fisker

Hans Kristian Kjeldsberg ror Kongens båt for 25. gang i år. Men når han avslutter årets Laksestafett, er det en utlending og en helt spesiell laks de mistet som de smiler av når de minnes den i ettertid.

DRØMMELAKS: Denne laksen, som målte 139 centimeter, og trolig veide godt over 30 kilo, ble tatt av Karianne Johansen mens Hans Kristian satt ved årene for noen år siden. Vekt hadde de ikke, så ingen vet nøyaktig hva den veide. (Foto: Privat) 

nyheter

Jeg kunne fortalt historien om da jeg rodde for Karianne Johansen under fiske etter oppdrettsfisk på høstparten for noen år siden. Hun fikk et vanvittig monster av en fisk på sluk, som målte hele 139 centimeter. Den må ha vært 35-40 kilo da den gikk opp i elva. Men jeg vil heller tilbake til starten av 90-tallet da jeg rodde for en utlending. Han skulle fiske på en av mine absolutte favorittplasser; Øvre Sierra.