Rykket ut til trafikkulykke, to til sykehus

nyheter

Politiet rykket mandag formiddag ut mot Laudun på Sennaland, etter melding om en MC-ulykke.

– Vi vet så langt ikke mye om skadeomfanget, uten at det er en fører som er skadd etter velt. Det skal ha vært to motorsykler i følge, der den ene skal ha kommet borti den andre og med resultat at føreren mistet kontroll over sykkelen og veltet. Ulykken har skjedd i 90-sonen på Sennaland, så et sammenstøt med asfalten kan ha vært hardt, som MC-fører er man sårbar, sa Jan Arne Pettersen ved operasjonssentralen til Finnmark politidistrikt til Altaposten mandag formiddag.

– Er dette fastboende eller turister?

– Vi har ennå ikke personalia på den skadde og heller ikke på den MC-føreren som ikke er skadd, så om dette er turister eller fastboende må vi komme tilbake til, sier Pettersen.

– Vet man noe om farten har vært høy?

– Det viser seg at de fleste turistene på MC i Finnmark holder moderat hastighet, men dette er heller ikke noe vi kan si noe om ennå, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at E6 var sperret i mens redningsmannskaper arbeider på stedet.

Ifølge iFinnmark ble en kvinne og en mann hentet av Sea King og fraktet til Hammerfest sykehus. Kvinnen skal ha vært kraftig forslått.

I en oppdatering kvart på to skriver politiet at oppryddingen etter MC-ulykka er ferdig.

– Politiet har opprettet trafikksak på ulykken. Politiet mistenker førerfeil som årsak til uhellet, heter det på twitter.