Trenger hjelp til å rydde rundt Stengelsen

Vefas ber lag eller foreninger som vil tjene 10.000 om å melde seg.

SØPPELPLUKK: Lag, skoleklasser eller foreninger kan nå skaffe seg 10.000 kroner for å rense skogen på Stengelsmoen for flygesøppel. Men vær snar, her er førstemann til mølla  

nyheter

Vefas lover å følge opp det de har lovd naboene til Stengelsmoen fyllplass. Skogen skal ryddes for flygesøppel og fordi våren kom tidlig i år, er det nå tid for en skikkelig gjennomgang av fyllplassens nærområde.

Får 10.000

– Vi ønsker at lag eller foreninger som ønsker å bidra med ryddingen, og få en sjekk på 10.000 kroner for jobben, tar kontakt med oss så snart som mulig. Ansvarlig for ryddingen hos oss er Carl-Arne Suhr, avdelingsleder for Stengelsmoen fyllplass, sier direktør Jørgen Helmer Masvik.

– Vi gir 10.000 kroner til dem som rydder, det være seg skoleklasser eller idrettslag, så bestemmer vi hvor mange timer de må rydde for at de skal ha oppfylt kontrakten med oss, sier Suhr.

Han og Masvik anslår at et lag med 10 deltakere kanskje må plukke 10 timer for å få de 10.000 kronene, mens hvis det er noen som stiller med 100 stykker så skal det holde med en times jobb. 

Sortering

– Vi skal ta hånd om søppelet slik vi har lovet naboene etter de nabomøtene vi har hatt og til lagene har jeg en oppfordring. Her er det første mann til mølla, sier Masvik.

– Vi har hatt denne ryddeordningen i masse år og vi bruker årlig mellom 50.000 og 100.000 kroner på å få skogen og nærområdet ryddet, sier Suhr, som er Vefas sin ansvarlige for dette ryddetiltaket. 

Direktøren legger til at nå skal skogen renses og til høsten kommer den lenge etterlengtede sorteringshallen opp, som skal bidra til at det blir slutt på flygesøppel i skogen og nærområdet.