Ekspertene snur og godkjenner boligfelt

Kvikkleireproblematikk har hindret nybygging, men nå kan bygda få 30 nye tomter.

NÅ BLIR VI FLERE: Jubeldag for styret i Talvik Arbeiderlag når det ble klart at Ressebakken kan bygges utmed rundt 30 tomter. Her ser vi styret i arbeiderlaget med Aina Todal, Siv-Kristin Ryeng, Øystein Pedersen, Nathalie Pedersen og Ronja Naustvik Vest. Bengt Rune Kolstad, Mikkel Romsdal og Lars Morten Larsen fra styret var ikke tilstede under forograferingen hvor vi ser Ressebakken-feltet bak styret.  Foto: Altaposten

nyheter

– For oss i Talvik er nyheten om at de geotekniske eksepertene går god for at Ressebakken har god nok områdestabilitet for boligbygging både 17. mai og julaften på en gang. Bygda har stått på startstreken og ventet på startskuddet for å skape vekst og utvikling, men har gang på gang blitt kalt tilbake på grunn av kvikkleireproblematikk, sier Aina Todal, Siv-Kristin Ryeng, Øystein Pedersen, Nathalie Pedersen og Ronja  Naustvik Vest i Talvik Arbeiderlag.  Sammen med resten av styret som ikke kunne ble med på fotoseansen, Bengt Rune Kolstad, Mikkel Romsdal og Lars Morten Larsen, har de hatt boligsituasjonen i bygda som sin viktigste sak over flere år.