Pappa Buljo rapporterer fra Tel Aviv til Altapostens lesere

– Klart jeg er stolt av Fred.

GIR DEG INPUTS: Klemet Anders Buljo har stor kompetanse som musiker, komponist og produsent, men er også pappa for Fred når Eurovision braker løs. Han skal rapportere hjem til Alta fra Tel Aviv.  Foto: Reiulf Grønnevik

nyheter

Allerede i kveld får vi første dose av pomp og prakt fra Eurovision, men først torsdag kveld skal lokale Fred Buljo i ilden sammen med KEiiNO. For Norge.

Til Tel Aviv

Da skal også pappa Klemet Anders Biuljo være på plass i Tel Aviv for å følge Fred, rapperen og joikeren som er sentral i fremføringen av bidraget Spirit In The Sky,

– Klart jeg er stolt av Fred, sa Klemet Anders før han satte seg på flyet med kursen for Eurovision i Israel. Skal vi tro forhåndstipsene, har trioen gode muligheter for finaleplass lørdag

Klemet Anders skal underveis rapportere på altaposten.no om hva som skjer under musikkfesten.

– Jeg er jo i kulissene og får nok pratet med Fred underveis, så jeg skal gjøre mitt beste for å komme med interessante betraktninger hjem til Alta, sier 53-åringen, opprinnelig fra Kautokeino og en svært anerkjent musiker, komponist og produsent gjennom flere tiår.

Virker skjerpet

Gjennom samarbeidet med Marit Hætta Øverli i Maret har han hatt mange reisedøgn de siste årene, samtidig som han er drivkraft i Audioland sammen med Olga Solyanik. De to har vært sentral i oppbygigingen av Sami Music Week, som skaper liv og røre i begynnelsen av februar hvert år. I år var KeiiNO på plass i Alta under festivalen. Blide og opplagte.

– De er veldig samkjørte og virker veldig klare for å gjøre en god prestasjon, sa Klemet Anders, som gleder seg til å rapportere for Altaposten.

På en av øvingene før avreise fikk Alexandra Rotan og Fred Buljo et møte med kulturministeren.

– En ting er at sangen er bra og at det er flotte folk. Men det er også veldig kult at de bruker Melodi Grand Prix til å vise fram språkene og de forskjellige kulturene i Norge, sier Trine Skei Grande til NTB. Det er ingen tvil om at forventningene er store, samtidig som det skaper debatt ar arrangementet er i Israel. Mange har tatt til orde for boikott av hele arrangementet.

Kjenner støtten

Fred satte stor pris på støtten fra kulturministeren før avreise.

– Det er utrolig godt å kjenne den støtten man har fra den norske befolkningen. At kulturministeren tar seg tid til å ønske oss lykke til, gir oss en boost, sa han til NTB.

Norge lå før avreise på 13. plass på den samlede oddsoversikten til Eurovisionworld.com.