Fant familie i Alta

I 2013 skrev Altaposten om denne kvinnen som lette etter sin biologiske mor.

Gjennom store deler av sitt voksne liv, har «LInda» kjempet for å finne ut hvem hennes biologiske foreldre er. Hun fant tilslutt ut hvem kvinnen som har født henne var. Men ønsket om å møtes var ikke gjensidig.   Foto: privat/Gøran Bohlin, VG

nyheter

Det resulterte i at hun kom i kontakt med flere familiemedlemmer.

Det var i 2013 Altaposten ble kontaktet av den da 47 år gammel kvinnen som var blitt adoptert bort som nyfødt etter en kort telefonsamtale. Hun lette etter sin biologiske mor i Vest-Finnmark. Etter oppslaget i Altaposten fikk hun lykkelig kontakt med nær familie. Men hun er fortsatt avvist av mamma.

Altaposten ønsker å komme i kontakt med andre som kan fortelle noe om denne mørke delen av vår adopsjonshistorie. Om hvordan de ble adoptert bort, eller måtte adoptere bort sitt barn, om abortnemnder som avslo søknader da de mente adopsjon var bedre, eller om en sårhet av å ikke vite om sin bakgrunn. Hvordan var det egentlig å vente barn utenfor ekteskap på 60- og 70-tallet?

Send epost til kita@altaposten.no eller ring 48290670 om du har noe på hjertet.