Tapte veddemål på direkten, nå venter 60 dager med nytt navn

Martin Hovden og Bjørn Martin Lyng utfordret russen. Det gikk ikke så veldig bra…

Direkte fra sendinga Etter Sendetid

nyheter

Under fredagens utgave av «Etter Sendetid» på Radio Alta inviterte radiovertene Lyng/Hovden russens PR-sjef Katarina Jørstad og russepresident Thea Heltne Kjelstad for en prat og en uhøytidelig quiz-konkurranse.

Reglene i quizen var enkle. Om gutta vant skulle jentene poste daglige, positive meldinger i en uke på instagram om radiovertene – vant jentene fikk jentene tilgang på telefonen og facebooken til gutta, og kunne fritt endre navn på Lyng/Hovden.

Fryktet «Hitling»

Det gikk som det måtte. Manglende kunnskap om CMYK og samnorsk gjorde at jentene fikk overlevert telefonene.

I 60 dager framover har du dermed å gjøre med Martin Altas Stolthet Hovden og Charter Bjørn Martin Lyng.

– Først ble Martin glad da vi sa hva navnet hans måtte bli. Han hadde frykta Hitler Hovden eller noe sånt, men det hadde selvfølgelig vært for drøyt. Nøkkelen er å finne noe de teoretisk sett kunne funnet på selv, sier russejentene og ler.

Surt tap

Altas Stolthet og mr. Charter tok tapet med 90 prosent fatning og ti prosent irritasjon.

– Min facebookprofil har ikke vært rørt på lenge og trengte en oppfriskning. Det var godt at ungdommen kom og røsket tak. Men det var irriterende å tape quizen. Også enda samnorsk – til å ha en mor som snakker nynorsk er det skandale å ikke kunne norsk språkhistorie bedre enn dette, sier Martin Altas Stolthet Hovden, før han legger til:

– Charter Bjørn Martin hadde også for lette spørsmål til dem.

Selv har Lyng tenkt å omfavne navnet heller enn å la det bli et problem.

– Jeg tror bare at jeg må satse på å komme meg på Charterfeber sammen med Per Sandberg og Bahareh Letnes nå.

– Du virka ikke veldig komfortabel da dere tapte og navnevalget var et faktum?

– Nei, og 60 dager – det er jo mye. Men det kunne jo vært verre. De var ganske snille, humrer han.