«Veteranene» samles

Veteranscootertreffet i Langfjordbotn har blitt et sosialt høydepunkt.

POPULÆRT: Veteranscootertreffet i Langfjordbotn handler om både scootere, turer og sosial sammenkomst.  Foto: Arkiv

nyheter

I år er det Finnmarkskollektivet, Røde kors og campingplassen på stedet som sammen er verter for treffet, det vil si samlingen av eldre og spesielle beltekjøretøy. Det har blitt en fast tradisjon å hylle disse sliterne – og det skjer nå kommende lørdag i Langfjordbotn. For de som sitter på sjeldne klenodier, eller ønsker å ta en titt på en slik sjeldenhet, er det bare å ta mimreturen dit.

Stor interesse

De første snøscooterne kom til Finnmark rundt 1959/60 og ble tidlig tatt i bruk av reindrifta. Etter det har utviklingen bare økt og scooter er blitt et nyttig fremkomstmiddel til turbruk, til konkurransekjøring og scooter/scooterløyper har hele tiden skapt debatt og engasjement.

– Veteranscooterne har blitt svært populære de siste årene. Noen har funnet sin ungdoms drømmescooter, og steller pent med den. Andre har tatt vare på doningen som har vært i familien i mange tiår. I både Alta, Nordreisa og Porsanger er det miljøer der det repareres, skaffes deler og sørger for at det skinner av klenodiene. Flere av disse skal komme på helgens treff, opplyser arrangørene.

Håper på 40 deltakere

I år er det fullt mulig at de matcher deltakelsen fra i fjor, da 40 kjøretøyer sto på trammen.

Treffet starter på formiddagen med utstilling og presentasjon av veteranene. Det skal deles ut premier også for de ikke vakreste. Deretter starter alle opp til Røde Kors-hytta på Rundfjellet, der det selges kaffe, brus og sjokolade og tilbys vakker utsikt over Langfjord helt gratis.