Alta-saken, 40 år etter

– Jeg trodde han skulle drepe pappa

Som 10-åring fikk Yngve Andersen smertelig erfare at faren var leder av «Komiteen for orden og arbeid» under Alta-aksjonen.

SER TILBAKE: Yngve Andersen mimrer tilbake til den turbulente tida under Alta-aksjonen, da faren Trygve var en omstridt mann. Her tar far og sønn en kaffekopp, hjemme hos Trygve og kona.   Foto: Hanne Larsen

nyheter

I 1980 var Yngve Andersen 10 år gammel, han bodde sammen med foreldrene Trygve og Liv i Komsa terrasse og han gikk på Komsa skole. At faren var leder av «Komiteen for orden og arbeid», fikk tiåringen Yngve erfare på flere måter.
– Jeg fikk aldri være med i lenkegjengen, når vi lekte dette i skolegården. Hvis jeg prøvde å komme meg inn i den ble jeg raskt puffet vekk. Jeg måtte være politi. Så jeg ble nok baset noen ganger av «motdemonstrantene». Det var nok noe alle vi som måtte være politi opplevde, sier Andersen, som kan le av dette i dag.