Etter år med motgang er de klare til å bygge samisk opplevelsessenter: – Det har vært en berg og dalbane

Det så lenge stygt ut for Boazo Sami Siida. Men med ny investor på plass og full trøkk fra neste generasjon satses det for fullt i Øvre Alta.

SATSINGSKLARE: Med finansielle muskler fra Arnt Wang (i midten) og støtte fra sine åtte barn er det duket for storsatsing i Øvre Alta. Fra venstre: Kurt Johnsen i Noodt & Reiding, Anna Helene Eira Persen, Berit Anne Eira, Kristine Nina Eira Sara, Nils Per Sara, Arnt Wang, Ann-Kristine Bongo, Elen Solbritt Utsi og Nils Henrik Sara.   Foto: Tom Skoglund

nyheter

I en årrekke har den vesle, samiske reiselivsbedriften i Øvre Alta slåss mot naturkreftene. Eiendommen de drev fra, på nedsiden av E45 mot elva vis a vis Alta River Camping, var plaget med oversvømmelser vinterstid. Vannet fra bekken i bakkant ble rett som det var presset opp og inn rundt de to lavvoene.