– Det var helt spinnvilt. Jeg skjønner ikke at det går an å ha det sånn

Geir Ove Bakken angrer på ting som ble sagt og gjort i kampens hete.

BORGERVERNET: Harald Opgård (i midten) ble mer eller mindre ubevisst en leder for borgervernet. Geir Ove Bakken (t.v) var en av ungdommene som var for utbygginga.   Foto: Helge Sunde

nyheter

– Alta-aksjonen, ja. Den har jeg lagt det bak meg. Det var et voldsomt engasjement og vi var veldig påvirket av voksengenerasjonen og de eldste i bygda, sier Geir Ove Bakken, som var en av flere ungdommer i Tverrelvdalen som var engasjert i og rundt borgervernet.

– Det var ganske ville tilstander, hva husker du fra den tida?

– Ja, det var helt spinnvilt. Jeg skjønner ikke at det går an å ha det sånn. Det var en forferdelig opphetet stemning. Når jeg tenker i små glimt på det, så blir jeg ikke glad over hvordan dalingene oppførte seg. Men vi må samtidig huske på at det var en konsekvens av historien og de motsetningene som var mellom dalførene. I dag er det noe helt annet. Bygda har virkelig lært utrolig mye av det her, mener Bakken.