SAS-flyet måtte returnere til Oslo på grunn av dårlig sikt

– Vi er preget av dårlig vær og dårlige værprognoser, sier driftssjef Jens-Martin Nerdal ved Alta lufthavn.

SK4546 måtte returnere til Oslo fredag ettermiddag.  Foto: flightradar24.com

nyheter

SAS-flyet SK4546 fra Oslo til Alta skulle lande klokken 1400 i Alta, men ble i stedet sendt i retur til Oslo. Dermed ble også avgangen fra Oslo til Alta klokken 1430 kansellert.

– Kjedelig å måtte returnere til Oslo etter at flyet har gått inn for landing i Alta. Vi har blitt booket om til et nytt fly i morgen og skal overnatte på Quality Airport Hotel Gardermoen, sier stortingsrepresentant og altaværing Bengt Rune Strifeldt i en kommentar.

Årsaken til at flyet ikke kunne lande var ifølge driftssjef Jens-Martin Nerdal ved Alta lufthavn dårlig sikt.

Hvor mye er dere plaget av uværet som herjer i Nord-Norge nå?

–  Vi er preget av dårlig vær og dårlige værprognoser. Det er vanskelig å si hvor mye dette vil gå ut over flyvningene. Vår anbefaling er derfor å sjekke med sitt flyselskap og møt opp til normal tid. Været påvirker de ulike flyene ulikt, sier han.

– Det er tøffe værforhold for tiden, og vi gjør vårt beste for å opprettholde flytrafikken, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen og bekrefter at de gjør sitt for at passasjerene skal komme seg hjem på lørdag.

Ifølge Meteorologisk institutt vil stormen roe seg ned over helgen.  • Har du tips eller bilder om saken, ta kontakt med journalisten på 467 83 916.