NRK: Frode Berg får besøk av biskopen fra Tromsø

Biskop Olav Øygard skal ha fått klarsignal til å besøke den spionanklagede nordmannen i Moskva.

Olav Øygard er biskop i Nord-Hålogaland bispedømme.  Foto: Bernhard Hienerwadel / arkiv

nyheter

Det var etter et besøk i Lefortovo fengsel i Moskva fra den norske ambassaden i Moskva 10. januar, det ble gitt beskjed om at biskop Olav Øygard nå kan få treffe Frode Berg, melder NRK.

Øygard uttalte til NTB i mars i fjor at: «Det er en trasig og vanskelig sak i seg selv. Men jeg vil først og fremst besøke Frode som et medmenneske og som sjelesørger». Han omtaler seg selv som en venn av Berg.

Øygard skal ifølge kanalen tidligere i 2018 ha sendt et brev til russiske fengselsmyndighete med et ønske om å besøke sin venn. Ønsket ble avvist.

Han er nå glad for å få tilgang til fengselet, men sier at han ikke vet når det er mulig å dra til Moskva, da det er en del praktiske ting som må avklares.

Det er fortsatt usikkert når rettsaken mot den spionanklagede nordmannen starter.


VG: Berg-siktelse knyttes til UD-reise til St. Petersburg

I november 2015 var Frode Berg på tur til St. Petersburg for UD. På samme reise mener den russiske sikkerhetstjenesten han jobbet for E-tjenesten, skriver VG.Frode Berg fengslet i to nye måneder

Spionsiktede Frode Berg må som ventet sitte varetektsfengslet i ytterligere to måneder, ifølge en kjennelse fra byretten i Moskva.TV 2: Norske og russiske myndigheter skal ha hatt hemmelige samtaler om Frode Berg

Spionsiktede Frode Berg (63) er fengslet i to nye måneder, men forhandlinger i kulissene kan føre til en løsning for den spionsiktede nordmannen, melder TV 2NRK: Berg pågrepet med 3.000 euro

Spionsiktede Frode Berg ble pågrepet med 3.000 euro i kontanter i Moskva, opplyser hans norske advokat Brynjulf Risnes til NRK.