38-åring tiltalt for trusler mot badegjest

Og en lang rekke med andre lovbrudd.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

I tiltalen heter det at den 38 år gamle mannen fra Alta opptrådte truende mot en annen badegjest 22. februar i fjor.

– Uten forvarsel tok han tak i armlenene på badestolen NN satt i, tok så tak i hodet hans og brølte at NN bare skulle passe seg, eller lignende.

Andre badegjester og badevakten måtte gripe inn for å roe ned mannen. Dette skjedde mens barna til NN så på.

38-åringen er i tillegg til denne hendelsen tiltalt for andre lovbrudd som skal ha skjedd i fjor:

  • Forut for 20. februar i Alta og/eller andre steder brukte han hasjisj, Klonazepam og Oxazepam.
  • 24. februar, på et utested i Alta, ble han fortalt at han var uønsket og bedt om å forlate. Da politiet kom til stedet fikk han pålegg om å forlate Alta sentrum som følge av utagerende oppførsel tidligere, og ikke komme tilbake resten av dagen. Han ble senere påtruffet utenfor en restaurant da betjenten var ute og gikk patrulje i sentrum.
  • 25. februar borttok han tobakksvarer fra en butikk. Senere fikk han pålegg av om å forlate sentrum til dagen etter, men senere på dagen, ble han på nytt påtruffet i sentrum.
  • 30. mars på legevakta i Alta opptrådte han aggressivt og verbalt truende mot en sykepleier. Da sykepleieren forsøkte å hindre ham i å komme inn på legevakta, nektet han å forlate og han måtte føres ut av venterommet. Han var høylytt og sa blant annet: «dere skal få merke det», «dere skal havne i hælvetet» og «dere skal få svi».
  • 26. mars var han sint og aggressiv overfor betjeningen på et apotek og ropte at han skulle ha sprøytene og/eller medisinen sin, og ropte at betjeningen ødela livet hans. Samtidig slo han i reolene og slo sund en kølappmaskin. Han måtte til slutt legges i gulvet og ble pågrepet av politiet
  • 30. mars 2018 ca. kl. 09.00 i Bossekopveien 1 i Alta slo og/eller sparket han i vinduet til en bensinstasjon slik at det knuste.

Sakene skal foreløpig opp for Alta tingrett i mars.