Får felle ulv etter funn av reinkadaver

Etter at tre reinsdyr er drept av ulv de siste ukene, er det nå gitt fellingstillatelse Pasvik.

Illustrasjonsfoto  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Reineiere fant før jul en rein som var drept av ulv, og to simler ble funnet på nyåret, skriver NRK. Derfor er det nå gitt fellingstillatelse på ulven i Øvre Pasvik, skriver Sør-Varanger avis. (Krever innlogging)

I oktober og november sto to ulver bak mer enn 60 drepte reinsdyr og sauer i Indre Finnmark. Etter at det ble gitt fellingstillatelse, ble begge ulvene skutt.

– Det har vært en streifulv nesten hver vinter de siste årene. Men det at det er skutt to ulv, og at det er gitt fellingstillatelse på en tredje, det er svært uvanlig, sier rovviltansvarlig Magne Asheim i Statens naturoppsyn (SNO).

Siste skadefelling på ulv i Finnmark var i 2005 da en innvandret finsk-russisk hann ble skutt i Sør-Varanger.

Stortinget har bestemt at det ikke skal etableres ulveflokker der det er tamreindrift – altså fra Røros og nordover. Derfor har fellingstillatelsene i Nord-Norge blitt gitt uten at det har oppstått store konflikter.

Tirsdag kveld blir det arrangert fakkeltog mot regjeringens ulvepolitikk i Oslo. Fra Finnmark, Troms og Nordland reiser folk med fly for å delta og vise sin støtte til dem som lever i ulvesonen. Lørdag 12. januar blir det motdemonstrasjon i regi av dyrevernorganisasjonen NOAH. (©NTB)