I dette skiferområdet er det OK med camping

Skiferlaget «tvunget» til å tillate kommersiell caravanoppstilling og scooterparkering i Detsika.

SKJEMMES: Direktør i Alta Skiferbrudd, sier at han ikke tar med kunder i skiferfeltene fordi han skjemmes av måten næringen ivaretas med hensyn til at fritidsaktivitet spiser seg rett inn i næringsområdene og umuliggjør framtidig uttak av ressursen. Fotoet er fra Detsika og et område planutvalget i august åpnet for en privat caravanoppstillingsplass og scootergarasjer.  Foto: Alta kommune

nyheter

Skiferlaget møtte i formannskapet og bønnfalt politikerne om å rydde opp i skiferområdene i Detsika og Stilla, slik at  skiferressursen igjen kan hentes ut. Direktør i skiferlaget, John Vegard Holten, applauderte lovnaden fra politikerne om å kjøre en knallhard linje med tøffe økonomiske reaksjoner mot de som tar seg til rette. I det politiske miljøet blir det nå etterlyst at skiferlaget feier for egen dør.