Femdobling for bybussen i Alta

– Det er helt klart mulig å løfte veksten til ytterligere høyder

2018 ser ut til å bli det store gjennombruddet for kollektiv transport i Alta. Nå tar nemlig fem ganger flere bussen enn i 2016.

GJENNOMBRUDD: Marie Rushfeldt i Alta kommune mener hyppigere avganger i rushtiden er årsaken til at antall passasjerer på bybussen har skutt i været.   Foto: Even Martinsen

nyheter

I 2016 var det virkelig slunket på bybussen. Bare drøyt 16.000 løste billett i løpet av året i Alta. Men utviklingen var virkelig eksplosiv i 2017 da tallene steg til over 53.000. Med to hele måneder igjen av 2018 nærmer tallene seg nå 100.000. Så langt ligger snittet på 14,6 passasjerer på hver eneste avgang. «Femgangen» passeres nå, og før året er omme ligger det an til en økning på omkring 600 prosent i løpet av bare to år.