Mann omkom i trafikkulykke

Tragisk ulykke på E6.

OMKOM: Fotgjengeren som ble påkjørt i Bossekop mistet livet.  Foto: Rolf Edmund Lund

nyheter

Alle nødetater rykket torsdag kveld i 18-tiden ut til Bossekop etter en trafikkulykke. Den første meldingen fra politiet tydet på at vedkommende var skadet.

– Fotgjengeren blir tatt hånd om av helse. Trafikken blir omdirigert, opplyses det.

Det skulle dessverre vise seg at fotgjengeren, en eldre mann, ble så alvorlig skadd i sammenstøtet at livet ikke sto til å berge. Skadestedsleder Steinar Aas Andersen opplyser til Altaposten at mannen omkom.

Det ble drevet med hjerte- og lungeredning på mannen fram til helsepersonell kom til stedet. Rundt kvart på åtte opplyser operasjonsleder Lars Rune Hagen at mannen ble bekreftet omkommet da lege ankom.

– Vi kan foreløpig si at det er snakk om en eldre mann. Vedkommende er ikke identifisert og familie er dermed ikke varslet. Vi vil ikke gå ut med ytterligere opplysninger om forulykkede nå, sier Hagen.

Han forteller at det jobbes på stedet:

– Vi kan ikke si mer om hva som skjedde, men det jobbes på stedet med mål om å finne ut av dette. Det er tatt avhør av personer som har vært vitne til hendelsen, vi har krimtekniker og andre politifolk på stedet, ulykkesgruppa til Statens vegvesen er også på plass. De jobber med mål om å gjøre seg ferdige med åstedet i kveld. Vi har et kjøretøy som skal undersøkes, samt spor på stedet som skal avfotograferes og måles opp, sier Hagen.

E6 er sperret med omkjøring om Bossekop.

Fører av bilen er en mann i 30-årene. Det skal ikke være mistanke om kjøring i påvirket tilstand, men etter hva Altaposten forstår ble føreren rutinemessig undersøkt for dette.

– Hva forklarer fører?

– Detaljer rundt dette går vi ikke ut med nå, sier Hagen.

Trafikkulykken fant sted på E6, i krysset ved Fysikalsk terapi.