Går for samisk og kvensk utgave av ungdomslaget

AUF i Nord-Norge går sammen om forslag.

Thomas Fredrik Kristensen og de andre AUF-erne i Nord-Norge ønsker seg en samisk og kvensk utgave av navnet. Her sammen med leder av Finnmark AUF, Silje Vollan Nilsen.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

– På landsmøte er det sendt inn et forslag på endring av vedtekter fra AUF i Finnmark, AUF i Troms og AUF i Nordland på å få et samisk og kvensk navn for organisasjonen, skriver politisk nestleder i AUF i Finnmark Thomas Fredrik Kristensen, i en pressemelding.

Det foreslåtte navnet på samisk er «Bargiid Nouraidlihkadus» og på kvensk «Työtelijöitten nuortenjoukko» som oversatt betyr «Arbeidernes ungdomsbevegelse».

– Alle mennesker som bor i vårt langstrakte land er en del av det norske fellesskapet. I det fellesskapet skal vi ta vare på hverandre, også den samiske og kvenske befolkningen. Et eget samisk og kvensk navn for AUF, er enda et steg i riktig retning, skriver Kristensen i talen han vil holde i forbindelse med forslaget under landsmøtet til AUF i slutten av oktober.