Ungdommer i Alta vil redde liv i høstmørket

I Alta kommune er det flere som skal bidra til å gjøre folk bevisste rundt refleksbruk i mørketiden.

(illustrasjonsfoto)   Foto: Reiulf Grønnevik

nyheter

Gjermund Abrahamsen Wik som er folkehelsekoordinator i kommunen opplyser at både ungdomskoleelever og videregående studenter skal bidra til mer bruk av refleks.

– 10. klasse med 30 elever som har valgfag Trafikk på Alta ungdomskole er i gang med å planlegge cirka fem ulike prosjekter for å nå andre ungdommer slik at de skal bli flinkere refleksbrukere. Tiltakene er blant annet å lage egne plakater med essensiell og fengende informasjon, gjennomføre utdeling for skolens elever. Noen har også tatt initiativet til å lage en egen Instagram-konto hvor det skal premieres til de som velger å like/ dele refleksbilder for andre i Alta, sier A b r a h a m s e n W i k.

Russen ved Alta videregående skole som også er med på prosjektet, har fått ansvaret med å administrere en facebookside «Refleks i Alta».

– På denne siden skal de lage en video med premierer til de som liker og deler siden. I tillegg vil de også dele ut reflekser til andre elevere på skolen på refleksdagen, sier folkehelsekoordinatoren.

Den nasjonale refleksdagen går forøvrig av stabelen torsdag 18.oktober.