Timelapse: Slik så det ut da de rigget messa i fjor, i år kommer enda flere

Stor pågang for å bli med på Nordnorsk handelsmesse i Finnmarkshallen.

KLAR FOR STORINNRYKK: Mats Jakobsen og Stigh Aarstein kom bra igang med messa i Finnmarkshallen. I år blir det fullt hus av utstillere.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Messa ble en suksess i debutåret 2017, men til helga satser de enda større.

– I fjor ble det solgt varer for flere titalls millioner kroner, forteller Stigh Aarstein i selskapet MyEvents AS, som arrangerer Nordnorsk handelsmesse i hallen.

– Det ble solgt ekstremt mye varer, og flere av utstillerne ble tomme for varer før messen var ferdig. Jeg tror det var et resultat av gode priser og et bredt utvalg av varer, sier han.

Tilrettelagt for Finnmark

Aarstein tror en annen årsak til den store suksessen i fjor bunner i at messen i Alta var tilrettelagt kundene i Finnmark, noe den også kommer til å være i år.

– Vi må se på hva det er marked for i Alta. Det er ikke sikkert det samme fungerer i Troms, som i Finnmark. Her er det et stort fokus på scooter og caravan, mens i Troms finnes det ikke en eneste scooterløype. Derfor blir det helt naturlig å fokusere på dette her, sier han.

Videre forteller Aarstein at alt er lagt til rette for at den Nordnorske Handelsmessen skal bli en stor suksess, også i år.

– Det er første gang i historien at vi er utsolgt for messeplasser. Det var vi nesten tre uker før den åpner, og det er ganske unikt. Det må jo tyde på at folk har tro på konseptet, og at folk kommer til å besøke messa, sier han.

67 aktører

I år er det 67 ulike aktører som skal stille ut produktene sine, og Aarstein forteller at du vil finne alt av produkter innenfor friluftsliv og mote til scooter, caravan og motor.

– Vi kommer også til å gjenta suksessen fra i fjor med en FunPark for barn. I fjor hadde vi seks ulike barneaktiviteter, og i år har vi doblet det til 12. Vi skal blant annet ha minihoppeslott og ballbinge for de aller minste, store hoppeslott, sklier, bungee-run og et opplegg med VR- briller for de større, sier han.

Underholdning

I tillegg til spennende produkter og aktiviteter, forteller Aarstein at selveste Frank Arne Olsen fra Honningsvågrevyen kommer for å underholde lørdag kveld.

– Vi kommer til å legge ut et begrenset antall billetter til publikum i Alta. Til vanlig koster et slik show rundt 400 kroner, men vi kommer til å selge billettene for 290 kroner, sier han.

Aarstein er stolt over det brede spekteret av aktørene som skal stille ut, og gleder seg til å holde messe i Alta.

– Jaguar kommer for å stille ut en splitter ny helelektrisk bil som heter Jaguar I-PACE, og den finnes det bare et fåtall av i Norge. Råtassen Porsche kommer, og de har med seg flere ulike biler. Det bygges også et unikt Nordlyshus på 25 kvm der kan man ligge i senga å se ut gjennom takvinduene, noe som turistnæringen burde elske, sier han.

Godt samarbeid

Nå håper Aarstein at det er mange som kommer for å besøke messen, slik at de kan komme tilbake igjen til neste år.

– Vi er veldig takknemlig for samarbeidet med de lokale, næringslivet og foreninger. De bidrar med alt i fra det elektriske, til å hjelpe til med mat, frivillige og parkering. Vi er opptatt av å kjøpe flest tjenester her i byen, så vi kan gi noe tilbake til det lokale næringslivet her i Alta, sier han, før det braker løs på fredag.