Inviterer Kongen og Putin til markering, ber Solberg bidra

Fylkesordføreren ønsker storfint besøk.

ØNSKET TIL KIRKENES: Både Kong Harald og Russlands president Vladimir Putin er ønsket til Kirkenes av fylkesordfører Ragnhild Vassvik  Foto: NTB Scanpix / AP

nyheter

Finnmark fylkeskommune forteller at fylkesordfører Ragnhild Vassvik inviterer både norsk- og russisk politisk toppledelse, samt Kong Harald til Kirkenes i perioden 23.-25. oktober.

– Fra vår side mener vi at det vil være riktig å invitere øverste politiske nivå i Russland til markeringa i Sør-Varanger. Vi ber statsministeren om å medvirke til det, heter det i et brev fra Vassvik og Sør-Varanger-ordfører Rune Rafaelsen til Statsministerens kontor.

Statsministeren bes også medvirke til at norsk politisk ledelse er godt representert.

At russerne er godt representert vil mange mene er naturlig, da markeringen er for de russiske (sovjetiske) styrker som befridde Øst-Finnmark fra den tyske okkupasjonsmakta.

– Under 70-års markeringa deltok kong Harald, statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende fra norsk side. Fra Russland kom utenriksminister Sergej Lavrov, skriver Finnmark fylkeskommune.

Finnmarks fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) klarte ikke å overbevise statsminister Erna Solberg (H) om at et klart nei fra finnmarkingene i folkeavstemningen om sammenslåing med Troms må føre til at fusjonen parkeres. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix