Vil at 16 åringer skal få kjøre mopedbil

FrPs veipolitiske talsmann og stortingsrepresentant Tor André Johnsen mener dette vil være en fornuftig endring  Foto: Frp

nyheter

Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet sende på høring et forslag som gjør at aldersgrensen for å kjøre mopedbil senkes fra 18 til 16 år.

Stortingsrepresentant og FrPs veipolitiske talsmann , Tor André Johnsen, er meget godt fornøyd.

– Jeg mener det helt klart er en fordel at 16-åringer kan få kjøre mopedbil. Det vil gi mer erfaring og bedre kjøreferdigheter. De vil lære å beherske en bil, lese og forstå trafikken slik at overgangen til en ordentlig bli vil bli langt enklere når de fyller 18 år, sier han i en pressemelding.

Videre har man også bedt Vegdirektoratet lage et forslag om at personer som har førerkort for traktor kan få M147-førerkort etter gjennomføring av et sikkerhetskurs.

Mopedbiler sorterer under førerkortklasse M147 som gjelder tre- eller firehjuls moped. I dag må man være 18 år gammel for å kunne kjøre mopedbil over 150 kg. Med denne endringen legger man seg nærmere reglene slik de er i Sverige.

– Jeg vil hevde at det også er vesentlig tryggere og sikrere med en mopedbil enn en moped, så jeg ser ingen god grunn til at mopedbilen ikke også skulle være tilgjengelig for 16-åringer. Dette kan bidra til økt trafikksikkerhet, sier Johnsen i pressemeldingen.