Advarer mot ukritisk handel

Netthandelen truer, men Kirsti Finstad Nilsen satser på at nærkontakt med kundene veier tyngst.

SKVISES I SØPLA: Her fjerner Kirsti Finstad Nilsen Squishiene hun hadde igjen i butiikken.  Foto: Kita Eilertsen

nyheter

– Om det har vært utfordringer underveis? Mange. Markedet svinger, og selv om ikke leketøy er så utsatt, så har vi netthandelen som er kommet for fullt de senere årene, sier Kirsti Finstad Nilsen.

– Og hvordan møter man så det?

– Det du ikke får på nett er kundekontakt og service. I tillegg kan du ikke være hundre prosent sikker på at det du kjøper holder de standardene som vi har for trygge leker, sier Nilsen.

Trakk vekk squishy

Hun viser til eksempelet med de populære skumlekene av typen Squishy, som i sommer ble trukket fra butikkhyllene, etter at det viste seg at lekene kunne inneholde giftstoffer, som kan føre til leverskader.


– Fjernet squishies straks vi hørte det

Lekebutikker stopper salget av de populære skumlekene squishies som kan være giftige.


– Straks vi hørte det trakk vi selvsagt alle lekene ut av hyllene. Jeg var tilfeldigvis på ferie i Hellas akkurat da, og der nede florerte det med disse lekene. Det samme ser vi når ting blir forbudt i Norge, så kommer folk fra ferieturer i utlandet, med farlige plastleker i bagasjen, sier Nilsen.

50 sider

Kirsti sier, at før en leke kommer inn i butikken hennes, skal den ha bestått en rekke tester.

– Hver leke har 50 sider med dokumentasjon og hvor og hvordan den er produsert og hva den inneholder. Alle produktene skal være klarert og det er den store forskjellen mellom oss og de som selger ukritisk på nett, hevder Nilsen.