– Høstjakta tiltrekker seg mest folk

Og arrangementet er kommet for å bli. Det har visst seg å være en suksess.

  Foto: Astrid Krogh

nyheter

Når vi snakker om høstjakta så er det ikke på ryper, men på 75.000 kroner.

Da Amfi var ferdig bygget ut slo næringslivet seg sammen med markedsavdelingen i Altaposten, og sammen ønsket man å trekke til seg flere mennesker til byen. Langhelg i Alta så dagens lys og gjennomføres nå fire ganger i året.

Tiltrekker seg mest folk

Det er Høstjakta som har visst seg å være mest populær, forteller markedssjef i Mediehuset Altaposten Yngve Reginiussen.

– Det kan virke som det er Høstjakta som tiltrekker seg mest folk. Alle som handler over 100 kroner fyller ut et lodd og legger den i kassen som vi har satt ut. Da er de med i trekningen av 75.000 kroner.

Den samme erfaringen har Parkkvartalet Senterforening ved Øyvind Seljeseth, som driver Sarepta og Kilden på Parksenteret.

– Det er nok den av langhelgene som genererer mest trafikk til senteret, da merker vi økning i både tilreisende og lokale.

Seljeseth sier videre at de har en markant økning av tilreisende når det arrangeres langhelg, mens tilstrømming av lokalbefolkning er relativt stabil, med unntak av Høstjakta.

Kommer fra hele Nord-Norge

Konkurransen tiltrekker seg folk fra hele Finnmark og Nord-Troms, forteller markedssjefen. Helt i tråd med målet for Langhelg; å gjøre Alta til en handelsby.

– I fjor var det en som hadde handlet for litt over hundre kroner som vant. Året før en fra Karasjok, som handlet her for nærmere 70.000 kroner. Han sa at han hadde kommet til Alta for å handle fordi det var langhelg og høstjakt.

Reginiussen sier videre at de ønsker å vise hva Alta har å by på.

– Vi håper å vise hva som finnes her, utover de fire helgene i året. Det gjør vi blant annet med dette bilaget som gis ut i forbindelse med Langhelg. Det er en flott måte å markedsføre Alta.

Bilaget Reginiussen snakker om distribueres ut førstkommende mandag sammen med Altaposten. Her er det 32 sider med saker fra næringslivet i Nordlysbyen.

Et arrangement for alle

Selv om mye foregår på sentrum er dette et arrangement som favner om alle i Alta.

–Langhelg-gruppa består av folk som tilhører næringsliv fra hele byen. Både Amfi, Parksenteret, Europris, Nordlysbadet og bilbransjen. Og når det kommer folk til Alta så drypper det litt på alle, fra Gakori til Kronstad. Folk kommer hit og handler, og bor. Både på hotell, campingvogn- eller bil og privat, sier Reginiussen.

Tidligere år har vinneren blitt trukket på Amfi lørdag. I år blir stedet Parksenteret, og for å få opp stemningen kommer komiker Erlend Osnes for å underholde.