Nå blir det ruskete høstvær

Mye regn og vått vær preger hovedstaden tirsdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

nyheter

Inn mot helgen blir det ruskete høstvær over store deler av landet. Meteorologen har deprimerende nyheter til dem som hadde håpet på flere dager med sommertemperaturer i nord.

– Det varme været er det slutt på nå, sier Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt.

Nord-Norge legger bak seg en usedvanlig uke hvor det ble satt ny varmerekord på 20,4 grader i Tromsø – den høyeste temperaturen noensinne målt i byen så sent på året. Men nå er det altså slutt på moroa.

De neste dagene må også nordlendingene belage seg på normale høsttemperaturer like over 10 grader. Det er lavtrykk i nærheten, og det vil sannsynlig komme regn i dagene som kommer. Inn mot helgen kan det bli perioder med sol.

Det kan dessuten bli nattefrost i indre strøk i nord, dersom det klarner opp.

Best vær i øst

Det er i hovedsak Østlandet som stikker av det med det beste været, med gløtt av sol og temperaturer på rundt 15 grader midt på dagen. På Vestlandet blir det regn, regn og atter regn. Litt nedbør hver dag gjør at totalmengden blir stor, sier meteorologen, som råder vestlendingene til å satse på vanntett tøy de kommende dagene.

– Regntøyet her er helt bankers.

Dessuten har NVE sendt ut varsel om jordskredfare på gult nivå i indre deler av Sogn og Fjordane, Hordaland og deler av Rogaland.

Varierende i Sør-Norge

På Sørlandet er utsiktene todelt: Det blir nedbør i Vest-Agder, men oppholdsvær fra Kristiansand og østover.

Midt-Norge vil få varierende klima med perioder med regn og opphold. Også her vil de gode temperaturene utebli. Gradestokken vil vise temperaturer på mellom 10 og 15 grader.