Lundteigen tar Loppas utfordringer til tinget

Senterpartiet finner det uhørt at oppdrettsselskapene ikke betaler mer til lokalsamfunnene.

SKIPSFORLIS: Her er Per Olav Lundteigen sammen med Randi Karlstrøm og Stein Thomassen ved minneplaketten som forteller om malmkjølen fra sluppen Familien av Alta som forliste i Mevær i 1858. Sluppen var lastet med melsekker, malt, høy, jern og krutt som skulle til gruvene i Kvænangen. Ingen omkom i forliset som skjedde da en ankerkjetting og to tau ble slitt av i sønnavindskulingen. Båten tilhørte blant andre overstiger Peter Wilson ved Altens kopperverk.   Foto: Privat

nyheter

I går inviterte Finnmark Sps stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen på rundtur til Loppas utkanter i vest.  Med seg på turen hadde Iversen sin stortingskollega, Per Olav Lundteigen, fungerende ordfører i Loppa Stein Thomassen (Ap), lederen for organisasjonen For Finnmark, Randi Karlstrøm, tidligere sokneprest Bård Jahr og lokalt Sp-medlem i kommunestyret i Loppa, Turid Berge Grønbech.