Altajente representerte Norge i Russland

Deltok i internasjonalt studentidrettsforum med 174 medlemsland.

SAMLET: Mye å oppleve for 24-åringen fra Alta som her er nummer to fra venstre, sammen med de andre norske studentidrettslederne.   Foto: privat

nyheter

I august deltok Alta-jenta Frida Eilertsen Nielsen (24) som studerer 4. avdeling juss i Tromsø under det såkalte FISU-forum 2018. Eilertsen Nielsen er styremedlem i landsstyret til studentidretten (NSI).

Lærerik uke

Frida forteller Altaposten om en svært lærerik uke med studentidrettsledere fra land som Thailand, Kypros, Costa Rica, Tyskland, Algerie, Uganda, Australia og flere andre land som er med i sammenslutningen om studentidrett.

TAKKNEMLIG: Russerne hadde stelt i stand storslagne åpnings- og avslutningsseremonier med show, dans, flaggheising og taler. Det beskrives som en utrolig kul opplevelse. – Jeg er svært takknemlig for å ha fått lov til å reise så langt for å representere Norge, sier Frida Eilertsen Nielsen fra Alta. Her sammen med lokale representanter fra Russland.  Foto: privat

 

– FISU står for International university sports federation, og er det internasjonale studentidrettsforbundet. Forbundet består av 174 ulike medlemsland, og ble stiftet i 1949. Forumet jeg deltok i ble arrangert i Krasnojarsk, midt i Sibir i Russland. Byen har rundt en million innbyggere, forteller Frida til avisa.

På dette forumet ble det blant annet bestemt at neste «student-OL», etter det som er i Krasnojarsk i 2019, skal gå i Budapest.

DELEGATSELFIE: Frida Eilertsen Nielsen til høyre sammen med Cecilie Kappelslaaen. De to norske kvinnelige delegatene laget selfie, som er speilvendt må vite.   Foto: privat

 

Representerte Norge

– Jeg deltok på det internasjonale studentidrettsforumet som delegat for Norge. Som en del av den norske delegasjonen fikk jeg snakket med studentidrettsledere fra mange land. Det var utrolig interessant å få ta del i dette, og det var veldig lærerikt å høre hvordan studentidretten i Norge skiller seg fra studentidretten i andre land, forteller hun.

Nielsen forteller videre at mens Norge tar sikte på å favne om flest mulig studenter, og ønsker å satse på folkehelse og studentenes trivsel, er det ikke slik i alle land. I Italia derimot satser de kun på toppidrett, og i Kina trener alle 4.000 i klubben til OL i Beijing i 2022.

– Det er store forskjeller selv om alt i bunn og grunn er studentidrett, sier hun.

FISU FORUM 2018: Det internasjonale studentidrettsforumet ble i år holdt i Krasnojarsk i Øst-Sibir.   Foto: privat

 

Lederskap

Frida forteller at det overordnede temaet for forumet var "Innovativt lederskap". Hver dag var det ulike typer av opplegg som deltakerne skulle være med på.

– Det var foredrag, gruppearbeid, debatter, diskusjoner, og innimellom slagene var det tid for "mingling" med de andre representantene. Undertemaene som ble behandlet i løpet av uka var verdier, etikk og integritet, kjønnsbalanse og like muligheter til å delta, frivillighet, og kombinert karrierevei, forteller jusstudenten fra Midtbakken. 

FORMAT: Her et bilde fra kongresshallen hvor det internasjonale studentidrettsforum ble arrangert i Krasnojarsk i Sibir.   Foto: privat