Nødetatene rykket ut til Kviby utenfor Alta fredag formiddag, etter melding om at en person hadde falt i sjøen. Det fremgikk av en twitter-melding sendt ut fra Finnmark politidistrikt rundt halv ett fredag formiddag.

Den omkomne mannen skal være av utenlandsk opprinnelse og skal ha vært ute i en småbåt alene.

Dette skjedde

– All kapasitet, alle nødetater, har rykket ut til stedet, opplyste operasjonsleder til Altaposten i 12.30-tiden, før vedkommende er nødt til å legge på.

Ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) forteller vaktleder Ørjan Delbekk at de ble varslet klokka 12.18, og at det ble mobilisert både Sea King og redningsskøyte.

– Melding gikk på at det var observert en båt som gikk i sirkel i området. Båten er sjekket ut, og den er tom. Det er fare for at vedkommende har ramlet over bord, fortalte Delbekk til Altaposten i 13.15-tiden.

Private deltok i søket

HRS opplyste på twitter at det ble søkt etter en mann.

Redningsskøytene RS Gjert Wilhelmsen og RS Vekteren var da i området mellom Årøya og Kviby, i søk etter savnede. Også en MOB-båt ble satt inn.

– Private båter deltar også i søket, opplyser operasjonsleder Gunnar Øvergaard ved Finnmark politidistrikt til Altaposten litt før 13.30 fredag.

Ifølge han har vedkommende ført en fritidsbåt.

– Vi er i fullt søk i området Årøya-Kviby-Leirbotn nå, sa Øvergaard.

Person funnet i sjøen

HRS bekrefter i 13.35-tiden overfor Altaposten at en person ble funnet i sjøen av Sea King ved 1320-tiden.

Det pågår for øyeblikket hjerte- og lungeredning, får Altaposten opplyst.

Hovedredningssentralen hadde da Altaposten tok kontakt ikke detaljer på alder på personen.

(Saken fortsetter under bildet)

STOR LETEAKSJON: En person ble brakt på land ved Kviby etter å ha falt over bord fredag formiddag. Både redningsskøyter, Sea King, en MOB-båt og private lette etter personen. Foto: Tipser

14.10 opplyser operasjonsleder Øvergaard at selve redningsaksjonen anses å være avsluttet.

– Status på vedkommende er ukjent, jeg har rett og slett ingen informasjon her. Men han blir flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med helikopter.

– Hvor ble han funnet?

– Jeg har ikke nøyaktig posisjon, han ble plukket opp fra havet av mannskapet på et Sea King-helikopter.

– Hva skjer videre for deres del?

– Det er en del etterarbeid, blant annet skal vi prøve å finne årsaken til hendelsen. Arbeidte med dette er allerede i gang. Videre skal vi få på plass mer informasjon rundt vedkommende som ble funnet i vannet, sier han.

På twitter skriver HRS at de avslutter redningsaksjonen med en takk til de involverte for god innsats.

– Det er mye bra folk der ute, som gjør en veldig bra jobb når slikt skjer. De skal ha all mulig honnør for jobben de gjør, sier Iversen.

Erklært død

Ved HRS kunne redningsleder Frode Iversen ved 15-tiden gi en oppdatering på status at vedkommende er i live og blir flydd til Tromsø.

Han kunne ved daværende tidspunkt ikke si noe ut over at han måt til UNN for å holdes i live. Men da mannen ankom UNN med Sea King-helikopteret 1505 ble han erklært død.

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver ved sykehuset, Per-Christian Johansen.

Altaposten får opplyst at politiet jobber med å varsle de pårørende.