Har du meninger om hvordan kommunen bør forvalte Komsa? Da kan det være en ide å delta på brukermøter i regi av Alta kommune mandag ettermiddag, oppfordrer naturforvalter Amund Heitmann Suhr.

– Vi ønsker flest mulig innspill under møtet i kommunestyresalen. Vi vet det er stort engasjement for Komsa, sier han, og tenker både på lag, foreninger og andre brukere.

I 2017 vedtok Riksantikvaren områdefredning av Komsa og nå skal forvaltningsplanen tømres. Komsa er kommunens mest brukte friluftsområde, både sommer og vinter, med merkede og umerkede stier, opparbeidet skiløype, uteområde for skoler og barnehager og 12.000 personer hvert år som registrerer seg i turboka på Komsatoppen.

– Vi ser at Komsa preges av stor bruk og slitasje. Framtidens utfordring i Komsa er å finne en god balanse mellom bruk og vern. Den massive bruken forutsetter bedre tilrettelegging og gode tiltak for å ivareta landskapet og kulturmiljøet i Komsa, heter det i invitasjonen.

Det er Alta kommune, Finnmark fylkeskommune og Alta museum som har startet arbeidet med en forvaltningsplan for området.