Sjansen er størst for sol i Nordland og Troms tirsdag og i Finnmark onsdag, men så kommer regnet igjen.

– Heller ikke Nord-Norge går klar av lavtrykkene og bygeværet som kommer inn over landet og Vestlandet. Det når Nordland lørdag. Fredag og lørdag starter relativt bra i Troms og Finnmark, som i hvert fall slipper unna den første nedbøren, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Søndag når lavtrykkene også Troms og Finnmark.

I Nordland blir det stiv kuling lørdag før det roer seg søndag. Det blir litt roligere vindforhold i Troms og Finnmark med nordvest frisk bris lørdag og søndag. Mandag fortsetter nordvesten og bygeværet i hele Nord-Norge. Det blir mest nedbør i ytre strøk, mens det i Øst-Finnmark blir lettere vær.

Lysner tirsdag

I løpet av tirsdagen ser det ut som det lysner, særlig i Troms og Finnmark.

– Det kan bli ganske greit utover dagen på tirsdag, før Nordland, Troms og Finnmark får nye lavtrykk inn. Deretter vandrer lavtrykket oppover gjennom Sverige og Finland og gir nedbør inn mot Nordland onsdag og Troms og Finnmark torsdag, sier meteorologen.

Det blir lave temperaturer. Fram mot helgen vil det ligge på rundt 10 til 12 grader, muligens under. Tirsdag og onsdag blir det trolig ikke mer enn 8 grader.

Hele landet

– Hele landet blir preget av lavtrykkene som begge kommer fra sørvest, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Hun understreker at noen ønsker seg regn og er glad for det.

– Skogbrannfaren er avblåst nå, og det er bra. Det er fortsatt lokal skogbrannfare noen plasser i Sør-Norge, men vi har ikke noe generelt varsel for et større område lenger. Og det ser ut som det skal holde seg sånn. Hvis det fortsetter å regne framover blir bakken gjennomfuktet. Det betyr rotbløyte, sier Svanevik.

Kaldest på 1894 moh.h

Det kaldeste punktet i landet blir trolig på Juvvasshø i Oppland som ligger på 1894 meter. Her er det muligheter for minusgrader mot slutten av den kommende uka.

– Vi vil nok komme relativt nært frost enkelte netter, og det er sikkert allerede noen som har opplevd frost på bilen om morgenen. Men det er ikke noen store områder som får minusgrader. Trolig kan det bli 2 eller 3 plussgrader noen steder.

Selv om det kan bli kalde dager framover noen steder, er sommeren absolutt ikke over.

– Det er ikke en umulighet for mange fine og varme sommerdager. Særlig på Østlandet er det store muligheter, forsikrer hun.

– Vestlandet får det verste været den kommende uka, varsler meteorologen.

Også i Trøndelag og Møre og Romsdal blir det surt med opptil stiv kuling og regnvær i perioder. Her blir også de letteste dagene tirsdag og onsdag.