Mæland: – Tar ikke over sammenslåinga

Fylkestinget i Troms stiller seg solidarisk med Finnmark.

MØTES 20. AUGUST: Monica Mæland skal møtes duoen Vassvik og Ørnebakk.  Foto: NTB Scanpix

nyheter

Kommunalminister Monica Mæland (H) vil ikke ta over arbeidet med å slå sammen Finnmark og Troms. I stedet inviterer hun til dialog for å komme videre.

Fylkestinget i Troms vedtok fredag at de ikke vil starte arbeidet med sammenslåingen av Troms og Finnmark, så lenge Finnmark ikke vil delta i arbeidet. I stedet ønsker Troms-politikerne at Kommunal- og moderniseringsdepartementet overtar arbeidet. Det sier statsråden nei til.

Mæland inviterer nå fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) fra Finnmark og fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap) fra Troms til et møte mandag 20. august. I invitasjonen heter det at hun vil «snakke om hvordan dere kan arbeide videre med å gjennomføre sammenslåingsvedtaket».