Det skriver Boligmappa AS i en pressemelding.

Digipost integrerer tjenestene til Boligmappa, som oppbevarer 650.000 registrerte boligmapper. I Boligmappa finner boligeierne informasjon fra Eiendomsregisteret som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter. I tillegg kan både håndverkere og boligeiere legge inn viktig dokumentasjon som kvitteringer, garantibevis og samsvarserklæringer.

I dag kan brukere av Digipost motta fakturaer, kvitteringer, post fra det offentlige og mye mer i sin digitale postkasse. Nå har tjenesten blitt enda bredere, og gjennom sommeren rulles det ut en nyhet - til glede for alle som eier egen bolig.

–Mange oppbevarer allerede viktig informasjon i Digipost siden tjenesten er kryptert, og brukerne selv eier alt innholdet i postkassen sin. Nordmenn er opptatt av bolig, og god dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

NORDMENN ER OPPTATT AV BOLIG: God dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier Thomas Mathisen, direktør i Digipost. Foto: Digipost

Digipost har gjort en integrasjon med Boligmappa. Det betyr at alle som logger på Digipost får tilgang til boligmappa til eiendommen sin.

Boligmappa er serviceheftet til alle bygg og boliger i Norge. Håndverkere kan sende inn dokumentasjon direkte, som samsvarserklæringer, bilder og garantibevis. Boligeieren kan også laste opp det hun vil, som kvitteringer og fargekoder. I tillegg finner man nyttig informasjon fra Eiendomsregisteret, som omsetningshistorikk, tidligere eiere, servitutter og heftelser.

Det meste av dette blir nå å finne under den nye menyen "Bolig" i Digipost.

- Dette er en ny kurs for Boligmappa, som vi er svært fornøyde med å ha fått til. Det sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa.

GOD DOKUMENTASJON: - Boligmappa følger eiendommen ved et salg, og et godt servicehefte kan øke verdien på eiendommen din, sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa. Foto: Olav Heggø

- Vi er ikke så opptatt av hvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen og informasjonen knyttet til eiendommen sin. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det er gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er derfor en super match.

Det finnes i dag over 650.000 aktiverte boligmapper. Ett fylke rulles ut i uka, og denne uka er det Finnmark som står for tur.

- Boligmappa følger eiendommen ved et salg, og et godt servicehefte kan øke verdien på eiendommen din, fortsetter Svendsen. God dokumentasjon er derfor verdt å ta vare på. Det har nå blitt enda enklere med koblingen i Digipost.