Torsdag skrev vi om Alf Johan Losvar, som var lei seg fordi nysykkelen hans var blitt borte. Den ble rappet onsdag mens han og kona var inne og stelte en grav på kirkegården på Elvebakken. Han kjøpte den sist lørdag, og rakk bare to turer.

Saken skapte et stort engasjement hos altafolket, og best som det var fikk Jørn Losvar, en av Alf Johans sønner, en telefon.

– De som ringte meg var bekjente av ham som hadde tyvlånt sykkelen. Han ville gjerne levere den tilbake, og var glad til hvis det ikke ble noe mer ut av saken.

– Og det blir det ikke?

Bestemte seg

– Nei, nå er saken ute av verden. Det fins anstendighet i verden, og det er noe både vi og politiet kan ta lærdom av, sier Jørn, som hadde gleden av å hente sykkelen rundt klokken 14.10 fredag på en privatadresse i sentral-Alta.

– Jeg var på reise og landet med flyet klokken 12.40, da hadde jeg bestemt meg for at dette gikk jeg ikke med på, den sykkelen skal pappa ha tilbake, sier sønnen.

Lære av saken

– Men det er ikke min fortjeneste at den kom tilbake. Det var et voldsomt engasjement, både fra slekninger og venner og bekjente. Og ikke minst fra sykkelmiljøet og fra Altas - hva skal vi si - gråsoneverden, sier Losvar.

Han mener folk har noe å lære av dette, i en tid hvor noen mennesker har lite, og andre har så mye at de kan la verdisaker ligge å slenge.

Takker alle

– Jeg har ikke snakket med pappa enna, men jeg skal si det til ham. Kjøp lås. Ta vare på tingene og ha forsikring, sier Jørn.

Vi tar med at Alf Johan også fikk en unnskyldning på kjøpet, for tyvlåningen.

– Jeg ønsker på pappas  vegne å rette en takk til alle som har giddet å engasjere seg. Dere gjorde sånn at sykkelen kom tilbake og saken ble løst og ute av verden.

– Det var trasig å miste den nye sykkelen, sa Alf Johan Losvar da sykkelen ble borte. Nå har han adskillig grunn til å føle seg mye bedre. Foto: Arne Hauge