– Som følge av fare for skogbrann har Alta kommune vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og utmark. Totalforbudet gjelder hele Alta kommune, opplyser vakthavende brannsjef Kjell-Erik Thomassen. Forbudet gjelder fra i dag og inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

I nærheten av defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale.

– Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes, heter det i en pressemelding.

Varmen og det tørre været har ført til stedvis stor skogbrannfare i kommunene, selv om det i enkelte områder har falt noe nedbør i løpet av sommeren.

– Skogbrannfarevarselet er ikke alltid representativt for alle steder i et område, men antas å øke på bakgrunn av de foreløpige værvarsel som er utgitt. Det anses av den grunn som nødvendig å innføre særskilte tiltak mot skogbrann, heter det.

– Brannvesenet oppfordrer alle til å respektere totalforbudet mot bruk av ild i denne perioden. Til tross for at brannvesenet alltid har en grunnberedskap, vil branner oppstått som følge av uaktsom bruk av ild eller annen aktivitet som medfører unødige branntilløp, svekke brannvesenets beredskap overfor andre alvorlige hendelser. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre straffeansvar, påpekes det.