Knivdrapet i Vadsø:

Politiet har siktet en 17 år gammel mann

En ung mann ble knivstukket og drept i dagligvareforretningen Coop Extra i Vadsø sentrum sent lørdag.
nyheter

Det opplyser Finnmark politidistrikt i en oppdatert pressemelding 08.21

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokken 21.55, og både politi, ambulanse og brann rykket ut.

– 18-åringen ble konstatert død kort tid etter, skriver politiet, som opplyser at de har iverksatt drapsetterforskning og er i gang med taktisk og teknisk etterforskning.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser, inkludert et helikopter, i søket etter gjerningspersonen. Etter drapet ble begått har vitner forklart at de så en mann med kniv løpe mot Vadsøya hvor han gjemte seg. Klokken 0128 ble mannen pågrepet i sjøen og satt i arrest.  Politiet vil be om varetektsfengsling mandag.

Rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune sier den unge mannen var godt likt av lokalsamfunnet, som kommunen jobber med å ivareta.

– Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam og etablert et samlingssted på Scandic hotell hvor det er voksne personer og helsepersonell til stede for å ta seg av ungdommen, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune.

Han opplyser at de pårørende er varslet, og også at de blir tatt hånd om.

På sosiale medier varsler flere utesteder i Vadsø at de holder stengt natt til søndag på grunn av hendelsen.

Siktet en 17 år gammel mann

Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock i pressemeldingen.

Når det gjelder gjerningsmannen er han ikke tidligere straffedømt, men politiet har hatt kontakt med mannen ved to anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

– Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, opplyser Stock.

(©NTB)