20 personer ble skadd da en turistbåt kolliderte med en kai i Barentsburg søndag. Flere av de skadde fraktes til Tromsø for å få behandling.

Ingen er livstruende skadd i hendelsen, men én person har alvorlige skader, opplyser Sysselmannen.

Politiet fikk melding om at turistbåten, som er av typen katamaran, kolliderte med en kai i Barentsburg klokken 10.15 søndag. Båten skal ha kapasitet til å frakte rundt hundre passasjerer.

Ifølge NRK er totalt 20 personer skadd.

Seks personer ble sendt til sykehuset i Barentsburg rett etter ulykken. Flere av de øvrige skadde ble fraktet tilbake til Longyearbyen med helikoptre.

– Vi har satt inn eget mannskap og to redningshelikoptre, og vi får bistand fra lokalt Røde Kors og Kystvakta, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen på Svalbard til NTB søndag ettermiddag.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø har ifølge NRK sendt et team bestående av ni leger og sykepleiere til Svalbard for å bidra i arbeidet med å behandle pasientene. De landet i Longyearbyen klokka 14.

– Det er nødvendig for å forsterke kapasiteten der oppe, sier kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen ved UNN.

To av pasientene er sendt til Tromsø for videre behandling og fire vurderes sendt i løpet av kvelden. Resten får behandling lokalt.Båten som kolliderte, frakter turister og dagpassasjerer mellom Longyearbyen og den russiske bosetningen og gruvebyen Barentsburg.