Det er opprørende at en sånn tragisk voldshendelse skjer midt i vår hverdag, sier fungerende Vadsø-ordfører Otto Strand om knivdrapet i byen.

En 18 år gammel mann ble lørdag kveld knivdrept inne på Coop Byggmix i Vadsø, og en 17 år gammel gutt er siktet for drapet.

– Det er ekstra tragisk at dette rammer et ungt menneske som skulle ha et langt liv foran seg. I dag flagger vi på halv stang, sa Strand på en pressekonferanse søndag kveld.

Politiet i Finnmark kunne søndag kveld frigi navnet på mannen som ble drept.  Det var den 18 år gamle Håvard Pedersen fra Vadsø.

Bistandsadvokat for de pårørende er Edel Hennie Olsen.

Strand opplyser at personer fra kommunens kriseteam kom raskt til åstedet etter drapet og var med på å ivareta dem som hadde opplevd hendelsen. I ettertid er det opprettet et møtesenter på Scandic-hotellet i Vadsø. I tillegg er det åpent hus på menighetshuset.

– Denne hendelsen preger selvfølgelig innbyggerne våre. Nå gjelder det å ha fokus på å ta vare på hverandre, sa han.

Gutten som er siktet for drapet, har midlertidig opphold i Norge og kom til landet som mindreårig asylsøker i 2015.

– I ettermiddag har kommunen også hatt møte med grupper av bosatte innvandrere. Kriseteamet har vært i kontakt med de pårørende og følger opp dem og andre som er berørt av saken, sa den fungerende ordføreren.

Han oppfordrer byens innbyggere til ikke å bidra til ryktespredning og ber dem om å forholde seg til opplysninger som er bekreftet.(©NTB)