Mener dashbordkamera kan redde ferien

Teknologi bidrar til sikkerhet.

KAN SPARE DEG FOR TUSENLAPPER: Dashbordkamera behøver ikke koste skjorta og kan bidra med viktige bevis i en eventuell ulykke.  Foto: Colourbox-Tryg Forsikring

nyheter

– Dash-kamera blir mer og mer brukt i forsikringssaker og video-opptak er ofte avgjørende der det ikke foreligger felles skademelding eller vitner, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding, Torbjørn Brandeggen.

Han forteller om en norsk familie på biltur i Tyskland som ble påkjørt fra siden av en annen bil på vei mot en bomstasjon. Motparten hevdet at det derimot var den norske bilen som kom over i deres fil.

– Uten videoen som viste at den norske bilen lå i sin fil hele tiden, kunne de endt opp med å tape tusenvis av kroner.

Video fra dashbordkamera har også vært brukt for å løse forsikringssaker i Norge.

– Å kollidere med en buss pleier nesten alltid å ende med at personbilen får skylden. Men i ett tilfelle viste Dash-videoen at personbilen faktisk var oppe på siden av bussen da den blinket og svingte ut av busslommen og de to kolliderte. Som regel forholder man seg til bussjåførens påstand om at blinking ble gitt rettidig, men videoen viste altså at bussen ikke hadde oppfylt aktsomhetsvilkåret og føreren av personbilen vant frem, sier han

Dette må du gjøre

  • Kontakt politiet. Standard nødnummer over hele Europa er 112.
  • Ha gyldig helsetrygdkort med deg. Det offentlige helsevesenet i andre land kan kreve det for å kunne behandle utenlandske statsborgere.
  • Norsk skademeldingsskjema er lik standard europeisk skjema. Alle felt i det engelske, tyske eller franske skjemaet er likt det norske. Skriv aldri under på et skjema dersom du ikke er enig i det som står der.
  • Sjekk at det ikke er trafikkfarlige skader på bilen før du kjører videre. Er du usikker eller bilen ikke er i kjørbar stand bør du kontakte forsikringsselskapet ditt eller/samt eventuelt leiebilselskapet dersom du har leiebil.

Kilde: Tryg Forsikring.