– Å se disse i naturlige omgivelser er mektig

Frank Rune Isaksen og familien fikk delfinene på kloss hold.

nyheter

– Jeg brukte drone og delfinene likte å vise seg fram for den. En vinn-vinn-situasjon, smiler Isaksen da han forteller om det nære møtet med springere i Kvalsund tidligere denne uken.

– Vi sto ved veien. Kun to meter unna sjøen. Barna fikk se springerne skikkelig på nært hold, legger han til.

Kameraet er alltid med

Som daglig leder for det alta-baserte mediebyrået Frikant Mediedesign og med hobbyen som jobb, er det også naturlig å ta med jobben på ferie. Filmen, som ble lagt ut på bedriftens Facebook-side, har Altaposten fått lov til å publisere og kan sees i toppen av saken.

– Hvordan kan andre gjøre det samme, rent teknisk?

– Først må man være på rett sted til rett tid. Om man ikke har drone, kan man få flotte bilder eller film fra land. Springerne liker å vise seg fram og er ikke redd for å komme nært land, forklarer Isaksen.

Flere opplevelser

Isaksen legger ikke skjul på at slike opplevelser overgår det man kan se i dyreparken. På vei til hytta i Neverfjord har familien fått sett både niser, springere og en vågehval.

– Fantastisk å se utover sjøen for en gjeng som bor til vanlig på Aronnes. Vi reiser vel ikke hjem før vi har fått vågehvalen på film. Er vel ingen tvil om hvorfor det heter Hvalsund, eh, Kvalsund kommune, skratter han.

– Opplevelsen å se dette på nært hold kan ikke måles mot for eksempel dyreparker, eller Sea World. Å se disse leke i naturlige omgivelser er mektig. Ekstra kult at barna fikk se dette med egne øyne. Kysten er fantastisk, avslutter han med.